Ιδέες Για Διακόσμηση Με Τη Χρήση Παλέτας

Εδώ και πολλά χρόνια η χρήση της παλέτας έχει πάψει να περιορίζεται απλά στη μεταφορά αγαθών και έχει εισχωρήσει δυναμικά και στη διακόσμηση.
Δε πρέπει να μας κάνει εντύπωση που όλο και περισσότερα είδη διακόσμησης και επίπλωσης έχουν ως βάση τους τις παλέτες, καθώς τα πλεονεκτήματα που τα χαρακτηρίζουν είναι αρκετά, κάποια από τα οποία είναι:

  • Αντοχή
  • Διάρκεια ζωής
  • Οικολογική συνείδηση
  • Αντιαλλεργική δράση
  • Οικονομία
  • Μοναδικότητα
  • Ευκολία συντήρησης

Είναι πολύ απλό να φτιάξετε με τη χρήση παλετών μια πρωτότυπη βάση κρεβατιού, έναν καναπέ, μια βάση για πουφ, coffee table, κομοδίνο, τραπέζι, γραφείο, πάγκο, πολυθρόνα του κήπου και ένα σωρό άλλα χρηστικά αντικείμενα. Κι όλα αυτά με πολύ μικρότερο κόστος.

Ωστόσο, θα πρέπει να μεριμνήσετε για τη φροντίδα των επίπλων από παλέτες, ώστε να διαρκέσουν και στον χρόνο.

Τα έπιπλα από παλέτες στις λειτουργικές τους παραμέτρους είναι παρόμοια με τις δομές από φυσικό ξύλο, έτσι οι κανόνες φροντίδας είναι παρόμοιοι με τις συστάσεις για ξύλινα προϊόντα. Εάν τα προσέξουμε, τα έπιπλα θα διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και δεν θα χάσουν την εξωτερική αισθητική τους και την πρακτικότητα τους.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, είναι σημαντικό να επεξεργαστούν σωστά τα σημεία στερέωσης μιας παλέτας στην άλλη έτσι ώστε, τα μεταλλικά νύχια ή οι βίδες που χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό να μην σκουριάζουν στη συνέχεια.

Επίσης, σημαντικό είναι, να μην εκθέτετε τα έπιπλα αυτού του είδους σε παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, έτσι ώστε να μην καίγονται και να μη ξεθωριάσει το χρώμα τους -εφόσον έχει περαστεί βερνίκι- υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Οι ιδέες για κατασκευή επίπλων από παλέτα είναι όπως αναφέρθηκε και παραπάνω πολλές, ωστόσο εμείς θα παραθέσουμε φωτογραφίες μόνο από μερικές και ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει την οποιαδήποτε ιδέα στη δική του αισθητική και το δικό του γούστο.
Το μόνο ου χρειάζεται κανείς είναι καλή διάθεση, χρόνο και τις κατάλληλες παλέτες.